Zöldellő

Green is the new black

5 tipp a rendesebb otthonért - a konyha

Rend a lelke mindennek, tartja a régi mondás, és azt kell mondanom, nem véletlenül. Ahhoz, hogy egészségesen és fenntarthatóan éljünk, bizony rendet kell tartanunk otthonunkban. Tapasztalatból tudom, hogy ez nem is olyan könnyű, pláne, ha a káosz "csinálásban" egy egész család vesz részt. Az 5 tipp a rendesebb otthonért sorozatomban elsőként a konyhai rendteremtésben próbálok segíteni hasznos és egyszerűen megvalósítható tanácsokkal.img_5254.JPG

1. Fakanalak, spatulák, ide gyertek!

Régebben főzés közben gyakran találtam szemben magam azzal a problémával, hogy kellett volna egy eszköz, például egy kézi habverő, és tudtam is, hogy valahol van ilyenem, de nem találtam a fiókok mélyére süllyesztett, össze-vissza leledző főzési eszközeim között. Tudtam, hogy ezt nem lehet így hagyni, és előbb utóbb valamit kezdenem kell a dologgal. Idő közben felfedeztem, hogy "hála" növénytartói antitalentum természetemnek (ezen folyamatosan dolgozom, de ez majd egy másik történet), sok felszabadult kaspóm van, amivel nem tudok mit kezdeni. Így, hogy közgazdász szakzsargonnal éljek, összekötöttem a keresletet a kínálattal. Fogtam a kaspóimat és beleraktam a használatos konyhai eszközeimet, fakanalakat, spatulákat, merőkanalakat stb., és kitettem a konyhapultra. Ez azt jelenti, hogy soha többé nem kell őket a fiókok mélyén keresgélnem, mert mindig kéznél vannak. Egy probléma pipa!0f0153ed3e5e739f84464da0dece8e97.jpg

2. Bögrék, bögrék, bögrék

Biztos sokan vagytok bögremániásak (bevallom, én is), így tele van a konyhaszekrényetek velük. A szelektálás nem opció, mert mindegyik darab mellé legalább 5 érvet fel lehet hozni, hogy miért van rá szükség, igaz? Irigykedve szemlélem ezt a raklapos bögretárolót, szuper egyszerűen kivitelezhető, trendi megoldásnak tűnik. Meg is fogadom, hogy egyszer meg fogom csinálni.04-kitchen-organization-ideas-homebnc.jpg

3. Befőttesüvegek újragondolva

Egy működő és élő konyhában rengeteg üres befőttes üveg kerül ki a háziasszony kezeiből, amelyek csak arra várnak, hogy újrahasználják őket. Kítűnő alanyai lehetnek például az alapanyagok rendszerezésének. Csupán csak készíteni kell nekik kis bilétát, vagy akár szimplán egy alkoholos filccel ráírni a benne található anyag nevét és máris rendesebben érezhetjük magunkat.f4dcb29ba69644d3f3f671d40e4d288a.jpg

4. Száraz és tiszta

Korábban már írtam arról, hogy a konyhai papírmentesítés egyik lépése lehet, hogy a sima papírtörlő helyett textil törlőket használunk. Ezeket a törlőket érdemes kis kosárba rakni, hogy mindig kéznél legyenek. Én a konyharuhákat is szívesen rakom ilyen kosarakba, vagy a már említett kaspókba szépen összehajtogatva, így pillanat alatt oda lehet nyúlni értük.092f54abd20639bede23bb18e2cd19b1.jpg

5. Semmi kaja nincs itthon, vagy mégis?!

Egy átlagos család hűtőjében (pláne, ahol rendszeresen főznek) bizony általános káosz uralkodik. Nekem nagyon tetszik az, ha minden élelmiszertípusnak meg van a maga polca és helye a hűtőben, ezt még lehet fokozni azzal, hogy mindent dobozokba és tálcákra rakunk, és ráírjuk, hogy mi található benne. Elsőre nagy munkának tűnhet, de ha megcsináltad, fenntartani már sokkal könnyebb.fridge-labels-6.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldello.blog.hu/api/trackback/id/tr6513330197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.