Zöldellő

Green is the new black

3 tipp arra, hogyan lehet hitelesen tudatos egy vállalat

pexels-photo-27406.jpgA tudatosan cselekvő vállalatok rendszeresen beszámolnak fenntarthatósági teljesítményükről. Azonban nem mindegy, ezt hogyan teszik meg annak érdekében, hogy elhiggyük nekik, tényleg fontos nekik a társadalmi fenntarthatóság és hitelesek legyenek a szemünkben.

 

Számoljunk!

Mi lehet hitelesebb és megcáfolhatatlan a puszta tényeknél? Ha számokkal tudjuk alátámasztani eredményeinket, akkor még a legszkeptikusabbak is láthatják, valójában mit ért el a vállalat.

Idősoros adatok megadásával könnyen szemléltethetjük a teljesítmény javulását és a jövőbeli célok kitűzése is egyszerűbbé válik, ha ismerjük a változások ütemét.

Ehhez persze megfelelően mérhető és gyűjthető adatokra van szükség, így érdemes gondosan kiválasztani mi az, amit számszerűen is szeretne a vállalat bemutatni.

office-pen-calculator-computation-163032.jpeg

Történjenek a dolgok

Mutassuk be a társadalmi fenntarthatóság jegyében lezajlott eseményeket, rendezvényeket. Nem is gondolnánk, de nem csak a környezet védelmét szolgáló megmozdulások tartoznak ide, a munkavállalóknak tartott motivációs előadások vagy a jótékonykodási rendezvények mind a fenntarthatóságot célozzák meg. Minél színesebb és sokrétűbb a rendezvény portfólió, a tudatos működés annál szélesebb skáláját képes lefedni a vállalat.pexels-photo-48660.jpeg

A kulisszák mögött

A fenntarthatóság semmit sem ér az emberek nélkül. Mutassuk meg, hogy kik állnak az egyes kezdeményezések, törekvések és eredmények mögött. Szólaltassuk meg a munkavállalókat, meséljék el élményeiket, tapasztalataikat, osszák meg, hogyan járulnak hozzá a vállalat tudatos működéséhez. Ezeken a személyes beszámolókon keresztül válik igazán kézzel foghatóvá és emberközelivé a vállalat fenntarthatósága.

pexels-photo-91227.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://zoldello.blog.hu/api/trackback/id/tr3012627705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.